Ensivaikutelma syntyy hyvästä keskustelunavauksesta. Moni sortuu verkon deittisivuilla tylsiin latteuksiin tai mauttomiin ja ylilyöviin lähestymisviesteihin.

 
 
Nettideittailusivustot saavat kaiken aikaa lisää käyttäjiä. Suosituimmilla sivuilla flirttejä ja viestejä saapuu uudelle deittailijalle jopa useita kymmeniä päivässä. Miten joukosta voi erottua ja saada vastapuoli kiinnostumaan?
 
 
 
1  Kohteliaisuus avaa keskustelun. 
 
Kohtelias käytös, kertoo että ihmisellä on hyvä itsetunto ja hänen on helppo jakaa kehuja muille.
Älä ole kuitenkaan tylsä. Tavalliseen kehuun voi liittää jotain omaperäistä,  esimerkiksi toisen elämäntyyliin liittyvää. Kohteliaaseen lauseeseen voi luontevasti liittää selkeän vinkin, että olet halukas kuulemaan lisää toisesta – vaikka profiilikuvassa esiintyvästä maisemasta tai harrastuksesta.
 
 
2  Kehu myös miestä.
 
Miehetkin haluavat kuulla kommentteja ulkonäöstään ja taidoistaan. Älä kuitenkaan viljele ylenpalttisesti adjektiiveja. Itsevarma mies haluaa mieluummin kuulla, että hänen koiransa on söpö ja hän itse on taitava koirankouluttaja. Toisaalta, jos ruudun takana on komea pakkaus – tuskin hän pahastuu, jos sanot sen hänelle.
 
 
3  Aitous näkyy mielenkiintona verkossakin.
 
Jos suhteesta toivoo vähänkin muuta kuin kevyttä “pikaflirttiä”, ovat avoimet kortit voittajan kortit. Koko elämäntarinaa ei tarvitse väläyttää pöytään kerralla, mutta oma naamiottomuutesi tuo myös sinun eteesi avoimen ihmisen. Mitä aidompi ja avoimempi olet itse, sitä rehellisemmän alun saat suhteelle.
 
 
 
4  Ilmaise kiinnostuksesi.
 
Tämä vinkki koskee lähinnä naisia: Älä usko isoäidin ohjeisiin naisen houkuttelevasta “vaikeastitavoiteltavuudesta”. Jos jostain on kiinnostunut, kuuntele häntä oikeasti, yritä tavoittaa jotain oikeaa profiilin perusinfon takaa. Jos ja kun, jotain kivaa löytyy, ilmaise se.
 
 
 
5  Keskity kehittämään itsetuntemustasi.
 
Suhteiden solmimisessa tärkeintä on ensimmäinen askel, eli itsensä rakastaminen. Jos taustalla on päättynyt suhde - sen jälkeen on oikeasti tehtävä työtä jotta tuntisi itsensä paremmin (=itsetunto=itsetuntemus). 
Kun kaikki hyvät, piilotetut ja ärsyttävätkin piirteet on itselle tunnustettu, voi itseään alkaa sietää ja sen jälkeen pian jo pitämään itsestään. Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen on siis hauskaa seuraa; silloin kun ei tarvitse päteä tai alistaa. Itsensä tunteva ihminen on kumppani, joka antaa toiselle tilaa, ottaa sopivasti tilaa itselleen ja kertoo avoimesti mielenliikkeistään. Itsestään pitävällä ihmisellä ei ole myöskään pakkomiellettä olla tykätty.