mn netti tapaaminen

Kuva Shutterstock

Uuden ihmisen tapaaminen ensimmäistä kertaa saattaa olla kinkkistä. Näillä kahdella neuvolla saat hiukan lisää itsevarmuutta.

1. Älä valita – tai yhdy valittamiseen

Vaikka yhteisten asioiden löytäminen valittamisen kautta tuntuu helpolta, ei niillä kannata rikkoa jäätä. Pahan puhuminen muodostaa noidankehän, jolle ei näy loppua. Jos joku valittaa, vastaa positiivisesti tai vähintäänkin neutraalisti.

Esimerkiksi näin:

Uusi työkaverisi: "Oletko huomannut, ettei Pirkko osta kahvihuoneeseen ikinä pullaa?"

Sinä: "Pitäisiköhän ruveta pullan sijaan tuomaan vaikka hedelmiä naposteltavaksi? Mitä olet mieltä?"

Mitä opin? Annat tukea tuoreen työkaverisi kommentille, mutta johdatat keskustelun hedelmällisemmille vesille.

2. Älä esitä tietämätöntä

Tapaat hyvän ystäväsi tutun, josta tiedät etukäteen vaikkapa Facebookin kautta paljon. Hän vaikuttaa kiinnostavalta ja kivalta tyypiltä, mutta houkutus leikkiä täysin tuntematonta on suuri. Myönnä mieluummin rehellisesti, että hänen nimensä on tuttu, älä leiki, ettei sinua muka kiinnostaisi.

Esimerkiksi näin:

Tuttu, jonka nimen tunnet:  "Moikka, ollaankohan tavattu joskus? Olen Miran kaveri Jarna."

Sinä: "En usko. Minä olen Jenni."

Tuttu: "Hetkonen... Oletko sinä se sama Jenni, jonka kanssa Mira oli Espanjassa? Hän kertoi paljon reissusta, kiva tavata!"

Sinä: "Ai, joo, olen... Ehkä minäkin olen kuullut sinun nimesi joskus aiemmin..."

Mitä opin? Puolituttu saattaa kyllä arvata, että sinäkin olet kuullut hänestä paljon, joten tuntuu tyhmältä, ettet paljasta sitä heti. Pieni kohteliaisuus ei ole ikinä pahitteeksi. Voit vaikka tokaista kuulleesi tuttusi tutusta paljon hyvää.