Oikean elämänkumppanin löytäminen on monille sinkuille työn takana. Miksi siis treffailuun on muodostunut tiettyjä kirjoittamattomia sääntöjä, jotka hankaloittavat asiaa entisestään?

1. Miehen kuuluu aina tarjota ensitreffit

Aikoinaan pidettiin itsestäänselvänä että mies tarjoaa ensitreffeillä naiselle illallisen. Tämä vanha sääntö on ihailtava ja tuskin monikaan nainen todellisuudessa haluaa kieltäytyä ilmaisesta illallisesta. Tasa-arvon ja kenties hieman feminisminkin ansiosta kuvio on monimutkaistunut.

Nykyään illallisen päätteeksi pidetään jokseenkin kiusallinen tanssi laskun ympärillä. Naisen kuuluu tarjoutua maksamaan oma osuutensa ja miehen kuuluu torjua tämä päättäväisesti. Jos nainen ei tarjoudu maksamaan osuuttaan, vaikuttaa siltä että hän piti ilmaista kierrosta itsestäänselvänä. Jos mies ei torju naisen tarjousta laskun puolittamisesta, hän vaikuttaa halvalta köyhäilijältä.

Totuus on ettei yhdenkään miehen kuuluisi joutua automaattisesti maksamaan 50 euroa vain siitä että saa nauttia naisen seurasta illallisen ajan. Treffeillä käyminen tulee miehille hyvin nopeasti hyvin kalliiksi.

Jos kustannusten osalta jaetut ensitreffit olivat mieluisat, mies voi tarjota seuraavat treffit. Ellei yhteistä säveltä ensitreffeillä löytynyt, kumpikaan osapuoli ei joutunut sijoittamaan kohtuuttomasti tuloksettomaan yritykseen.

2. Älä puhu exästäsi

On selkeitä rajoja yksityisyydessä ensitreffien keskustelun aiheissa, mutta mitään ei kannata tarkoituksella salailla. Tottakai sinusta kiinnostunut ihminen haluaa kuulla MIKSI olet sinkku, joten edellisestä parisuhteesta tai exästä kertominen on täysin rehellistä - kunhan siitä ei jää vellomaan tuntitolkulla. Parempi antaa keskustelun kulkea omalla painollaan ja avoimesti, kuin vältellä aiheita jotka liittyvät entiseen elämääsi.

3. Ei seksiä ensitreffeillä

Naisille on iskostunut hyvin tiukkaan sääntö - älä anna ekoilla treffeillä. Halvan tai helpon vaikutelman välttelyä viimeiseen saakka, vaikka vastapuoli kuinka pistäisi sukat pyörimään jaloissa.

Jos treffailee ahkerasti, ei luonnollisestikaan ole järkevää raahata kotiinsa jokaista deittiään illan päätteeksi. Mutta jos treffikumppani vaikuttaa polttavan kiinnostavalta, miksi jarrutella? Ensitapaamisen ja alkuhuuman luoma jännite voi räjäyttää potin todella kiihkeän seksin muodossa.

4. Älä ota yhteyttä ensin

Älä ota treffien jälkeen yhteyttä ensimmäisenä, tai odota ainakin pari päivää - ettet vaikuta liian innokkaalta. Elämme informaatioyhteiskunnassa jossa ystäville ja jopa isovanhemmille chattaillään päivittäin. Miksi ihmeessä pitäisi antaa vaikutelma ettei treffikumppani jäänyt mieleen pyörimään laisinkaan, kun samaan aikaan lähettelet innoissasi kuvia hänestä kaikille parhaille ystävillesi? Jos kiinnostus heräsi, anna rohkeasti sen kuulua.

5. Katoa vähin äänin

Hän ei ollut kovin mielenkiintoinen, parempi etten sano mitään ja jätän vain vastaamatta hänen viesteihinsä...

Tämä on julmin teko treffailukulttuurissa, kun ajatellaan että todellisten tunteiden (tai niiden puutteen) kertominen satuttaa liikaa. Tai tuntuu liian ilkeältä itselleen.

On paljon rehellisempää mahdollisimman pian ensitreffien jälkeen laittaa viestiä "Meillä oli ihan kivaa, mutta minulla ei oikein herännyt sellaista tunnetta että kannattaisi jatkaa pidemmälle", jos treffikumppani ei sytyttänyt.