Nettideittailu on nykyään supersuosittua! Mutta miten vastapuolen huomion saa kiinnitettyä internetissä, jossa täytyy löytää erilaiset keinot erottautua kuin tosielämässä?  Tässä parhaita vinkkejä, joiden avulla parannat mahdollisuuksiasi löytää miellyttävää seuraa deittisivustoilta.

 

Deittiprofiili.

- Vältä kliseet - erotu joukosta. Unohda hyvän huumorintajun mainitseminen tai se, että tykkäät pitää hauskaa. Anna huumorin näkyä tekstissä sen sijaan, että kerrot omaavasi sellaisen.

- Kerro kiinnostuksen kohteistasi tarkasti.

- Kirjoita hyvää suomenkieltä, älä puhekieltä.

- Älä kerro itsestäsi kaikkea, ainakaan heti aluksi. Ole kepeä ja hauska, mutta älä röyhkeä. Profiili on kuin mainos itsestäsi. Kerro siis hyvistä puolistasi, mutta älä liioittele. Äläkä missään nimessä valehtele.

- Lue kuvauksesi ennen sen lähettämistä eteenpäin.

 

Kuvan käyttö.

 

- Käytä aina kuvaa, mutta älä liian vanhaa. Telegraph-lehti kertoo tilastojen osoittavan, että kuvallisiin ilmoituksiin vastataan tuplasti todennäköisemmin kuin kuvattomiin. Ihminen on visuaalinen olento. Mieti vaikka mitä itse katsot ensimmäisenä lehdestä. Kuva kiinnittää huomion.

- Käytä realistista kuvaa. Vaikka et olisikaan kuvauksellinen, etsi aina paras mahdollinen kuva. Muista, että jos tapaat netissä tapaamasi ihmisen ja kuvasi on ollut opiskeluajoilta, voi tapaamasi henkilö tuntea olonsa petetyksi.

- Jos otat kuvan varta vasten deitti-ilmoitustasi varten, vältä yliposeeraamista.

 

Vastausten käsittely.

 

- Poimi vastauksista vain sellaiset, jotka kiinnostavat sinua.

- Jos et saa vastauksia heti, älä lannistu. Ole kärsivällinen. Parempi yksi hyvä vastaus viikossa, kuin sata huonoa päivässä.

- Jos taas itse vastaat jonkun toisen ilmoitukseen, kerro vaikka samoista kiinnostuksen kohteistanne. Ja muista olla kohtelias.

- Vältä vastauksissa vihjailua ja liian suoraa toimintaa.

 

Tapaamiset.

 

Älä painosta tai kiirehdi toista osapuolta treffeille tai tapaamiseen. Kasvokkain-tapaaminen voi usein edellyttää toiseen tutustumista hieman pidempäänkin vaikkapa sähköpostin tai puhelimen välityksellä, sillä kynnys oudon ihmisen tapaamiseen on suurempi.