Yhä suurempi osa aviopuolisoista löytyy netin välityksellä. Yhdysvalloissa jo yli kolmannes avioliitoista saa alkunsa verkossa.
Internetin välityksellä alkaneet suhteet ovat jo vakiintunut tapa tavata oma puoliso, puhumattakaan lyhytaikaisemman seurustelukumppanin löytymisestä.

Chicagon yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että Yhdysvalloissa jo yli kolmannes avioliitoista saa alkunsa verkossa. Vuosina 2005–2012  naimisiin menneistä pareista yli kolmannes oli tavannut internetin välityksellä.

Chicagon yliopiston psykologian laitoksen tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat, kuinka dramaattisesti internet vaikuttaa kaikkeen, kuten yhteiskunnan perusrakenteisiin avioliiton kautta.

Netin välityksellä uuden kumppanin löysivät etenkin 30–49-vuotiaat ihmiset. Heillä oli korkeammat tulot kuin niillä, jotka tavasivat netin ulkopuolella.

Muualla kuin netissä tavanneet tapasivat kumppaninsa töissä, kavereiden välityksellä tai koulussa; loput esimerkiksi perheen välityksellä, yöelämässä tai kirkollisen toiminnan kautta.
Tutkimukseen osallistui yli 19 000 ihmistä.
 

Klikkirakkaus kantaa

Klikkirakkaus näyttää Chicagon yliopiston tutkimuksen mukaan myös kannattavan. Netin välityksellä tutustuneet olivat avioliittoonsa keskimäärin tyytyväisempiä kuin muulla tavalla kohdanneet.

Kaikista onnellisempia avioliitoissaan olivat kuitenkin ne, jotka olivat kasvaneet yhdessä tai tavanneet kouluaikana tai kirkon piirissä.
Netin kautta kohdanneiden liitot myös kestivät muita liittoja paremmin. Nettirakkauksista alkaneista liitoista noin kuusi prosenttia päättyi tarkastelujakson aikana eroon. Muissa liitoissa eroprosentti oli noin 7,7.