Netti on loistava paikka tutustua ihmisiin! Että heti aluksi karjaisen käskyn teille kaikille seuraa hakeville, loihtikaa nettideitti-ilmotus heti! Siellä on vaaransa, mutta kun sisäistää pelisäännöt, se on turvallinen ja tehokas foorumi uusien ihmisten löytämiseen. Sitä paitsi vaarat vaanii kaikkialla, ei netti eroa lopulta kovin paljoa esim. baaritapaamisesta. On aina hyvä olla hieman varuillaan ja välttää valtavia ennakko-odotuksia uusia ihmisiä kohdatessa, jottei isosti pettyisi. Ja netissä "tavattu" tyyppi kannattaa tietysti tavata mahdollisimman pian kasvotusten. Mä en nyt ala enempää teidän äidiks… Mutta varovainen pitää olla! Jos sä menet jakeleen yhteystietojas huoletta, niin eihän siitä hyvää seuraa. Joku voi kyllä alkaa seuraan. Anna aina vähän vähemmän infoa, kun se toinen ;)

 
Sitten neuvoja täydellisen ilmoituksen laatimiseen. Näissä mun ohjeissa lähdetään nyt siitä, että haussa on parisuhde. Ja että nainen kiinnostuis sun persoonasta, ei esim. sun omaisuudesta tai pelkästään ulkoisista avuista. Lyhytkestoista leikkiseuraa tai typyä sugar daddylle voi hakea sitten hieman toisenlaisella kutsukortilla…
 
 
Kuva. Laita aina kuva näytille. Monet eivät vaivaudu edes selaamaan kuvattomia profiileja. Vaikka et laittaisikaan esim. selkeää kasvokuvaa itsestäsi, kertoo lataamasi kuva silti paljon. 
 
- Positiivisuus ja lämpö houkuttelee yleensä enemmän kuin vastakohtansa. Jos laitat kasvokuvan esille, valitse sellainen missä et näytä vankikarkurilta. Ei siis ns. pidätyskuvia deittipalstalle. Sua on helpompi lähestyä, kun kuvasi kutsuu hyväntuulisuudellaan. Voithan sä laittaa kuvan itsestäsi kaukaisuuteen toljottavana kohtalokkaana mysteerimiehenä, jos se on sun juttu. Kyllä sekin joitain kiehtoo. Mutta, jos nyt tähdätään mahdollisimman suuren naisjoukon kiinnostuksen herättämiseen, kannattaa valita positiivista energiaa huokuva kuva. 
 
- Jos päädyt kokovartalokuvaan, älä esiinny paidattomana. Ei siis esim. uintikuvia, me tajutaan kyllä mikä siinä on jujuna. 
 
- Älä laita kuvaa itsestäsi aurinkolasit päässä auton ratissa tai nojailemassa hienoon ajovehkeeseesi. Unohda auto ja aurinkolasit kokonaan.
 
- Älä ota kuvaan mukaan outoja lisukkeita, kuten esim. jonkun toisen hamsteria. Miehet ehkä ajattelee, että naista viehättää jonkinlainen isällisyys ja sitten kuvaan haetaan elukka tai lapsi. Olette oikeilla jäljillä kyllä. Nainen voi päätellä paljon siitä, kun mies esiintyy kuvassa esim. koiransa kanssa. Se kielii lämmöstä, välittämisestä, vastuuntunnosta jne. Mutta se raja lämminhenkisen koiranomistajan ja yliyrittävän kummajaisen välillä on hyvin ohut. Mä sanoisin niin, että oman koirasi kanssa voit poseerata, mutta se on siinä sitten. Kissastakin voi joillekin tulla kummallisia viboja.  
 
- Älä laita kuvaa itsestäsi sängyssä. Ei edes päiväpeiton päällä täysissä pukeissa. Ei minkäänlaisia "sänkykamarikatsekuvia".  
 
- Ei "vaalimainoskuvia". Jos haluat antaa itsestäsi virkamiesmäisen kuvan, tee se rennolla otteella. Älä näytä aralta kokoomusnuorelta, jonka äiti on kiskaissut tälle kravatin aivan liian tiukalle. Mutta jos paistattelet päivää reteesti takki levällään, varo näyttämästä vakuutusmyyjältä, joka on just kussu jotain silmään. Mm. näiden vaaranpaikkojen vuoksi en suosittele pukukuvia. 
 
- Älä photoshoppaa. Kuvan pitää vastata todellisuutta. Liian siloteltu kuva vaikuttaa feikiltä ja karkottaa.
 
- Älä polta tai juo kuvassa mitään. 
 
- Ei vanhaa kuvaa. Sitä missä sulla oli vielä hiukset. Tiedoks vaan, että moni on ihan kuumana kaljuihin. Ei sulla ole hätää. 
 
Kuvaan kannattaa panostaa, sen perusteella profiililistaa selaavat klikkauspäätöksen tekevät. Hyvä valinta olisi esim. kuva itsestäsi harrastuksesi parissa. Paitsi jos sun harrastus ei oikein kestä päivänvaloa deittipalstalla. Ja tuohon kategoriaan menee yhtälailla ristiinpukeutuminen kuin änärikin.
 
 
Profiiliteksti. Kuvaile itseäsi persoonallisin sanankääntein. Niin, että se sun hyvä huumorintaju tulee ilmi tekstistä, jolloin sitä ei tarvitse erikseen mainita. Jos tuo kuulostaa liian vaativalta, niin vältä ainakin pahimmat kliseet. Kerro unelmistasi, mitä tulevaisuudelta toivot ja millaisen ihmisen kanssa tulevaisuutesi haluaisit jakaa. Vaikka haluaisit esim. ehdottomasti blondin ja ainoastaan vihreäsilmäset kelpaa sulle, älä ilmota sitä profiilissa. Se unelmiesi vihreäsilmäinen blondi voi jättää kirjottamatta miehelle, joka on niin väreissä kiinni. Susta saa tosi tunkkasen kuvan.
 
- Älä valehtele. Eihän se kannata. Hassu.
 
- Älä tee listaa pelkästään hyvistä puolistasi, vaan yritä saada jotain persoonallisempaa aikaan. Kaikkihan on netissä luotettavia, huumorintajuisia jne. Kirjoita jotain, mikä on "sua". Me halutaan saada heti sun persoonasta kiinni!
 
- Älä kerro olevasi normimies, normisuomalainen mies…ei mitään normijuttuja. 
 
- Vältä kliseitä. Älä aloita tekstiä kertomalla, että kaikki on elämässä muuten mallillaan, mutta jotain puuttuu…  Tai, että etsit parisuhdetta, muttet liian vakavasti. Äläkä vaan mene mainitsemaan siitä ainaisesta pilkkeestä silmäkulmassa. Koita keksiä omalaatuinen tapa kertoa asioita. Voit siis toki kirjoittaa noiden ilmaisujen sisältämät asiat profiiliisi, keskeistä on se miten ne kerrot. Erotut mukavasti, kun löydät sanat joita tuhat muuta miestä ei ole käyttänyt. 
 
- Älä kerro olevasi omillasi toimeentuleva. Jokaisen aikuisen pitäisi tulla omillaan toimeen, ei sitä hyvänen aika tarvitse erikseen mainita. Tavallaan oleellinen tieto joo, mutta aikuiset ihmiset lähtee siitä olettamuksesta, ettei toinen etsi itselleen elättäjää. Tollasen kertominen antaa susta yksinkertasen kuvan.
 
- Älä lainaa pitkiä pätkiä kirjoista tai biiseistä, se kertoo sun mielikuvituksettomuudesta. 
 
- Älä käytä tekstissäsi esim. italian kieltä, vaikka sitä rakkauden kieleksi kai sanotaankin. Pysy suomessa.
 
- Kirjoita suomea oikein. Nainen voi siirtyä nopeasti seuraavaan profiiliin huomatessaan, ettei sulla ole yhdyssanasäännöistä tietoakaan. Tai, jos jätät välin ennen kysymys- ja huutomerkkejä. Tee teksti ensin tekstinkäsittelyohjelmalla, jos yhtään epäilet taitojasi. Älä kuitenkaan käytä liian kankeaa kirjakieltä, rentous houkuttelee. 
 
- Ei latteita mottoja tyyliin "Paistaa se aurinko risukasaankin!". Älä. Ei. Jos laitat moton vieraalla kielellä, tarkista oikeinkirjotus. "Newer argue with an idiot. They'll just bring you down to their level. And beet you whit experiense!" Nounou. 
 
- Älä kerro tykkääväsi kesästä ja talvesta. Herää sellanen epäily, että tykkäät myös keväästä ja syksystä. Ja susta ei tullut yhtään mielenkiintoisempaa tuon tietoiskun jälkeen.
 
- Älä vähättele itseäsi! 
 
- Älä kerro suhdehistoriastasi. Varsinkaan sotkuisesta sellaisesta. 
 
- Jos sulla on lapsia, kerro se. Tai laita ainakin reippaasti siihen lapsia-kohtaan, että niitä on. Ilmi se tulee kuitenkin, joten miksi yrittää peitellä asiaa? Kai haluat löytää naisen, joka pitää lapsista? Voit saada jonkun lapsivihaajan kirjottamaan sulle, jos et heti kerro asiasta, mutta eihän se mihinkään lopulta johda. Paitsi siihen, että se nainen suuttuu sun salailun takia ja blokkaa sut. Ja sitten sulla lukee siellä tilastotiedoissa, että joku on blokannu sut. Ei näytä hyvältä. 
 
- Voit kertoa hieman työstäsi, jos uskot sen parantavan mahdollisuuksiasi. 
 
- Kerro sulle tärkeistä asioista. Ne heijastaa sun arvoja. Kun kumppania etsitään tositarkoituksella, mietitään välittömästi sitä kohtaavatko elämän arvot ja sen pohjalta päätetään voisiko toisen kanssa rakentaa yhteistä tulevaisuutta.  
 
- Tarjoa naiselle jokin asia mihin on helppo tarttua ja kysyä siitä lisää. Näin kynnys kirjottaa sulle madaltuu.
 
 
Oon kuullu, että miehet saa deittipalstoilla valitettavan vähän yhteydenottoja. Huomattavasti vähemmän kuin naiset. Älä siis lannistu, muillakin on vaikeeta.