Näitä deittejä kannattaa välttää, listalla toivottomimmat mies ja naisdeittityypit.

 

Miehet:

 

1  Mr. Status

Tämä miestyyppi tuntee kaikki ja hänen tuhansista Facebook-kavereistaan löytyväty niin julkkikset kuin poliittinen eliitti. Hän ei kainostele kertoessaan kontakteistaan – usein hän varastaakin shown ravintolapöydässä ja puhuu muun seurueen pyörryksiin ideoillaan sekä kokemuksillaan. Hän tarjoaa myös vuolaasti ongelmanratkaisuapuaan pönkittääkseen omaa statustaan. Kontaktien kuninkuus kuitenkin kostautuu usein vähäisenä kiinnostuksena deittikumppanin asioihin ja ongelmiin. Kiinnostusta saattaa olla, mutta muiden asioihin energian käyttävä deittisi uupuu tekojen eteen. 
 
2  Mr. Facebook-flirttailija
Tämä mies on deittaillut kanssasi Facebook-viesteillä jo kuukausia. Hän chattailee usein, mutta epäsäännöllisesti. Hän ei ehdota tapaamista. Taustalla on usein roima ristiriita Facebook-minän ja todellisuuden välillä. Usein Mr. Facebookilla on jotain piiloteltavaa, kuten pituus tai kaljamaha – kuvissa näkyvän sikspäkin sijaan.
 
3  Mr. Kadonnut
Mihin hän katosi tällä kertaa. Joudut selittelemään ystävillesi, miksi tapailemasi mies ei ole koskaan paikalla. Kuulet omat selityksesi kerta toisensa jälkeen. Hän on työmatkoilla tekemässä timanttisia diilejä. Ystäviesi kummastelut unohtuvat kerta toisensa jälkeen, kun Mr. Kadonnut selittelee kiireiden olevan pian loppusuoralla, jonka jälkeen elämä normalisoituu. Totuus on kuitenkin toinen. Taustalla piilee usein rinnakkaisuhde.
 
4  Mr. Firman Piikkiin
Perinteinen mies tuntee velvollisuudekseen maksaa ravintolalaskut. Mr. Firman Piikkiin on perinteitä kunnioittava mies. Hän avaa sinulle auton oven ja selittää tekonsa kauniisti, että hän haluaa seuralaisensa tuntevan olonsa todelliseksi leidiksi – äiti on opettanut. Hän vie seuralaisensa fine-dineriin. Romanttinen päivällistunnelma lopahtaa. Mr. Firman piikkiin hämmentää sinut täysin pyynnöllään: "Kysy minulta jotakin minun firmastani?". Kysymyksen taustallahan on verottaja, sillä verosuunnitteluun viehtynyt Mr. Firman Piikkiin haluaa laittaa kuitin edustuskuluihin.
 
5  Mr.  Elämäntapa
Henkisyyttä tai kenties itämaista uskontoa harrastava mies on todellinen auringon valo. Hän rakastaa maailmaa ja palaa halusta auttaa ihmistä. Tämä luonnon lapseksi esimerkiksi pörssimeklarista muuttunut miestyyppi tunnetaan myös nimellä joogagigolo. Hän on usein matkustellut ja kenties jopa ollut itse äiti Amman luona puhdistamassa mieltään pahalta kaupalliselta maailmalta. Joogagigolon kroppa on jäntevä ja hän usein myös erittäin valikoitunut ruokavalionsa suhteen. Hän suitsuttaa innostuneesti dieettinsä vaikutuksista kehoon ja mieleen. Joogagigolo löytää myös sinun vartalosi korjattavat kohdat – niin fyysisesti kuin henkisestikin. Muutamana autuuden sokaisemana hetkenä voit jopa tovin pohtia tai jopa muuttaa elintapojasi hänen ehdottamallaan tavalla. Tapailu ei kuitenkaan johda mihinkään, sillä Mr. Joogagigolo rakastaa sinun lisäksesi koko maailmaa.
 
6  Mr. Goljat
Tämä miestyyppi viihtyy hihattomassa paidassa vuodenajasta riippumatta. Lajia tavataan tavallisimmin kuntosalilla suoraan raudan ääreltä tai deittiaplikaatioiden profiileista. Goljatin elämä on selkeää. Hänellä on kolme teesiä: treeni, ruoka ja lepo. Tämä morfologiaan hurahtanut miestyyppi haluaa tietenkin edustuskelpoisen fittness-tyylisen naisen. Kognitiivinen dissonanssi (tiedollinen ristiriita) syntyy usein jo ensideiteillä, jos fittness-typy kääntääkin kehonmuokkausta käsitelleen keskustelun politiikkaan tai taidehistoriaan. Mr. Goljat torppaa aihepiirin tylysti.
 
7  Mr. Beibi Beibi
Tämä mies on tummahapsinen. Hän osaa sulattaa kantasuomalaisiin juroihin miehiin tottuneen naisen sydämen – ainakin hetkeksi. Kehujen lisäksi rakkaudentunnustukset tulevat mukaan jo ensitapaamisen aikana. Miestyyppi on erittäin yleinen deittiapplikaatioiden profiileissa ja esimerkiksi Facebookin kautta suosituksi tulleessa AYI-sovelluksessa (Are you interested in) – hän ei myöskään emmi huudella perääsi esimerkiksi metrorappusissa.
 
8  Mr. Uimavalvoja
Tämä lajityyppi työskentelee liikuntapaikoilla. Työsuhderusketuksen lisäksi etuihin kuuluu runsaat ja muodokkaat maastot.  Kokemusvuodet ovat tehneet Mr. Uimavalvojasta harjaantuneen tarkkailijan - hän huomaa altaassa polskivan tai radalla temmeltävän kaunottaren perusjumppareiden joukosta alle aikayksikön.  Yleensä nämä huomionosoitukset eivät johda mihinkään, sillä tiivis yhteydenpito työkavereiden kanssa kantautuu urheilijaneidon korviin.  Kuka uskoisi tätä adonis-tyylistä pelastajaa lavertelevaksi juoru-ukoksi? 
 
9  Mr. Kehonhuoltaja
Tämä mies hoitaa jännittyneitä ja urheilun runtelemia lihaksia. Hän on vahva, usein myös komea ja taitava käsistään. Mr. Kehonhuoltaja on myös tottunut olemaan lähellä asiakastaan. Ammattitaito joutuu kuitenkin välillä koetukselle, kun Mr. Kehonhuoltajan pienet sanalliset vihjailut siivittävät hoidettavan rentoutustuokiota. Pikkuhoususillaan oleva asiakas tuntee olonsa aika hämmentyneeksi. Läheisyyttä antava työ on kuitenkin tehnyt Mr. Kehonhuoltajasta melko estyneen vapaa-ajallaan. Parin tapaamisen jälkeen hänen tunteensa menevät todella pahaan jumiin.
 
10  Mr. Manikyyri
Upean tyylitajun ja moitteettoman ulkonäön vaaliminen on Mr. Manikyyrille elämäntapa. Hän matkustelee - on usein töissä matkailualalla – ja käyttää runsaasti rahaa laadukkaisiin vaatteisiin. Mr. Manikyyrin seurassa on ilo kulkea kaupungilla, hän tuoksuu ja näyttää vähän liiankin hyvältä. Ongelma syntyy kuitenkin siinä vaiheessa, kun Mr. Manikyyri kertoo taannoisesta käsien kauneushoidostaan. Katsot omia viiman ahavoittaneita kynsinauhojasi ja tunnet olosi huolittelemattomaksi.
 
Naiset:
 
1  Miss Tiimari
 
Tämä neitokainen rakastaa sisustustamista. Usein kuitenkin määrä korvaa laadun. Hänen asunnossaan saattaa olla joulu ainainen. Miss Tiimarin löytää usein sananmukaisesti krääsän ääreltä. Ruokakauppaostosten jälkeen hän keksii aina syyn poiketa ostamassa jotain kodin sisustukseen liittyvää. Usein koristelu ei rajoitu vain oman kodin sisäpuolelle, vaan koristusta löytyy myös hiuksista, takin rinnuksista ja laukkujen hihnoista. 
 
 
2  Miss Bikinirajan uhmaaja
 
Karvanajelusta kieltäytyjä. Miss Luonnontila kapinoi turhamaisuutta vastaan; hänen mielestään nainen saa tehdä omalla vartalollaan mitä haluaa. Tämä naistyyppi ei meikkaa, eikä hänen hygieniavarustuksestaan ei löydy hammasharjan lisäksi juuri muuta kuin palanen hamppusaippuaa.
 
 
3  Miss Kalkkunaleike
 
Tunnetaan myös nimellä Miss Superdietti. Hänet tunnistaa yleensä nollakokoisesta voimattomasta habituksesta ja elottomista hiuksista. Miss Kalkkunaleikkeen tapaa tavallisimmin  kuntosalilta sisäpyöräilemästä nollavastuksilla tai ruokakaupan leikkeletiskiltä. Tiukimpina ketoosikausina hänen läheisyytensä havaitsee myös pistävästä hengityksen hajusta.
 
 
4  Miss Pissis
 
Tätä naistyyppiä on siunattu tyylitajuttomuuden kaikilla ominaisuuksilla. Tunnetuin Miss Pissis-tyyppi on usein sonnustautunut kokoa liian pieneen glitterkuviotuun puseroon ja tiukkoihin leveäpunttisiin lantionmallin farkkuihin. Kädessään hänellä on tavallisesti Guessin tai Pradan kopiolaukku. Asukonaisuuden kruunaa vahva meikki ja paksupohjaisilla korkokengillä hoiperteleva kävely. Miss Pissiksen löydät helposti esimerkiksi bussipysäkiltä tai metron penkiltä puhumassa kovaan ääneen kännykkäkorulla somistettuun Samsung Galaxyyn.
 
 
5  Miss Manuaali
 
Mikä laite häneltä hajosi nyt? Tämä naistyyppi ei ole tekniikan ihmelapsi. Hän tarvitsee miestä niin autokuskiksi kuin tietokoneen korjaukseen. Käyttöohjeiden lukemisen sijaan Miss Manuaali syyllistyy usein tarpeettomiin napin painalluksiin ja sekoittaa minkä tahansa vekottimen alta aikayksikön. Usein Miss Manuaali tekeytyy myös bimboksi pelkkää laiskuuttaan.
 
 
6  Miss Aina Valmis
 
Tavataan usein maistissa etsimässä lyhyttä kevytsuhdetta. Miss Aina Valmiin tunnistaa syvästä V-aukkoisesta kauluksesta ja usein ravintolassa bongatun vokottelijan myös niukasta pissisluukista. Miss Aina Valmis pyydystää seuralaisiaan myös netissä. Sitkeimmät lajityypin edustajat houkuttelevat deittinsä ensitreffeiltä ovelilla verukkeilla kotiinsa jatkoille.
 
 
7  Miss Pullovesi
Hoitaa ihoaan juomalla runsaasti vettä. Kehittyneimmät lajityypin edustajat juovat ainoastaan tietyn merkkistä vettä, kuten vitamiinivettä. Vesihifistelyn lisäksi arjen askareisiin kuuluvat tiettyjen orgaanisten ruokamerkkien hankintareissut. Miss Pulloveden löytää usein myös luonnonkosmetiikkaosastolta. Deittikumppaninsa hän hermostuttaa jatkuvalla  pissahädällään.
 
 
8  Miss Anti-Aging
 
Tätä ikinuorta naistyyppiä tavataan usein nettideittipalveluissa. Hän on onnistunut kadottamaan iästään tavallisesti 10 vuotta. Hän esiintyy profiilissaan myös kevyemmällä varrella; totuus on usein 15 kiloa runsaampi.  Oudoimmat lajivariaatiot saattavat olla kiinnostuneita myös mitä oudoimmista seksuaalisista suuntauksista.
 
 
9  Miss Haku Päällä
 
Tik tak, aika kuluu. Miss Haku Päällä on lopen kyllästynyt sinkkuelämään. Hän haluaa perheen(lisäystä). Hän ei epäröi käyttää keinoja, vaan on verkostoitunut deittailun kaikilla saroilla. Arki-iltaisin hän surffailee nettideittisivuilla ja usein viikonloppuisin hänet löytää tanssilattialta, joko yökerhosta tai risteilyalukselta. 
 
 
10  Miss Varautuu Kaikkeen 
 
Kantaa mukanaan isoa käsilaukkua, jonka sisältö on runsas ja myös usein käyttäjälleen epäselvä. Hänet havaitsee helposti esimerkiksi kadulla pysähtyneenä hahmona mylläämässä kantamustaan. Etsinnän kohteena on tavallisesti tärkeä tekstiviesti, lompakko tai bussikortti. Tälle lajityypille on myös ominaista viime hetkellä tapahtuva ylenpalttinen vaatteiden sovittelu ja vaihtelu; usein deitti tai muu seurue jo odotteleekin häntä jo paikan päällä.